Сільськогосподарський товарообіг між Україною та РФ впав майже на 70%

Неділя, 29 листопада 2015, 10:59

Сільськогосподарський товарообіг між Україною та Російською Федерацією зменшився на 1,03 млрд дол порівняно з аналогічним періодом попереднього року, і склав 456,3 млн дол (69,4%).

Про це заявив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський, повідомляє прес-служба міністерства.

Він також зазначив, що за результатами 10-ти місяців 2015 року обсяг експорту української сільськогосподарської продукції до Росії зменшився на 72,9%  (на 683,1 млн дол) до рівня  253,8 млн дол.

"Повністю припинились експортні поставки згущеного молока, яєць, зернових злаків, насіння олійних культур, кондитерських виробів з цукру, тютюну та замінників тютюну", - розповів Краснопольський.

Реклама:

Що стосується імпорту товарів з Російської Федерації, Краснопольський повідомив, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей відсоток теж зменшився.

"Імпортовано товарів з РФ на 202,5 млн дол, що на 63,4% (на 350 млн дол. США) менше, порівняно з аналогічним періодом минулого року", - сказав він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!