Пивоварський пообіцяв близько 70 пунктів вагового контролю на дорогах

Субота, 28 листопада 2015, 15:45

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський пообіцяв наступного року близько 70 нових мобільних пунктів вагового контролю.

Про це Пивоварський розповів в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня".

За словами міністра, крім нових мобільних пунктів, будуть найняті нові транспортні інспектора з високими зарплатами.

"Ми створили нову "Державну службу безпеки на транспорті", ліквідувавши "Укртрансінспекцію" і "Укрморрічінспекцію". Люди автоматом в нову службу не переходять, тільки після проходження тестів, співбесід. І найголовніше - зарплати у них будуть такі ж, як і в нових поліцейських, тому що не може людина, працюючи за 1500 гривень, не брати хабарі", - сказав Пивоварський.

Реклама:

Як заявив міністр, контролюватися робота нових інспекторів буде за допомогою камер.

"Нам дають технічну допомогу європейці, ми закуповуємо нові машини, на яких будуть встановлені камери спостереження. Пропустити фуру, яку вже зупинили і вона заїхала на ваговий контроль, зможуть тільки у двох випадках: якщо у неї все гаразд з вагою, і це зафіксувала камера, або якщо був виписаний штраф за перевагу. Правда, і в цьому випадку фура нікуди не їде, поки не розвантажиться до норми", - зазначив Пивоварський.

За словами Пивоварського, водії фур, які їздять за кордон, задоволені змінами, на відміну від водіїв, що працюють усередині країни.

"У них, як правило, якісні автомобілі, підготовлені для проходу жорсткого європейського контролю. Але всередині країни є перевізники, які вважають, що і 80 тонн возити по дорогах, які в змозі витримувати максимум 40, - це нормально! А потім приходять до нас і заявляють, що через наші дороги ламаються їх машини. І починається торг, вони пропонують платити по 10 тис. грн на рік з кожної машини. А ми їм показуємо розрахунки, що нанесений ними збиток становить 70 тис. грн на рік від однієї машини. І так працювати ми не будемо", - сказав Пивоварський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!