"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Заяви про санкції проти Туреччини обвалили акції "Газпрому" і "Аерофлоту"

Четвер, 26 листопада 2015, 18:42

Вартість акцій "Аерофлоту" і "Газпрому" на Московській біржі почала знижуватися після заяв міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва про можливі заходи щодо Туреччини.

Про це пише Slon.ru.

До 15:50 акції авіакомпанії торгувалися по 55,5 рубля (мінус 2,05%). Акції "Газпрому" подешевшали на 0,41% до 143,5 рубля.

Біржові індекси також відреагували зниженням: ММВБ опустився на 0,3% до 1828 пунктів. Індекс РТС знизився на 0,4% до 875 пунктів.

Реклама:

Улюкаєв 26 листопада заявив, що Росія планує припинити роботу за кількома спільними з Туреччиною проектами, в тому числі, газопроводу "Турецький потік".

За словами міністра, в рамках антитурецьких санкцій може бути обмежене й авіасполучення між двома країнами, як регулярне, так і чартерне.

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв 26 листопада повідомив, що влада найближчим часом введе економічні заходи у відповідь на збитий Туреччиною російський бомбардувальник Су-24.

Нагадаємо, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи.

За даними турецької влади, російський літак, перш ніж його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження. Літак впав в сирійській провінції Латакія поблизу кордону з Туреччиною, де базується російська авіація.

Туреччина заявила, що збила російський літак заради захисту свого суверенітету. Путін назвав інцидент з літаком "ударом у спину, який завдали посібники терористів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!