У Яресько запевняють, що імпортний збір буде скасовано з 1 січня

Четвер, 26 листопада 2015, 11:34

Імпортний збір буде скасований з 1 січня.

Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва, виступаючи на Українському фармацевтичному форумі Адама Сміта, передає "Інтерфакс-Україна".

"Додаткові імпортні мита скасовуються з 1 січня - це наше зобов'язання, яке було погоджено з МВФ. З нового року додатковий імпортний збір працювати не буде. Про це Мінфін вже говорив неодноразово", - сказала вона.

Коментуючи перспективи створення спеціального фонду, в який будуть акумулюватися кошти, отримані від введення ПДВ у розмірі 20% на ліки, і які планується направляти на компенсацію населенню втрат від подорожчання ліків.

Реклама:

Макєєва зазначила, що "створити фонд не складно і адмініструвати його не складно, але проблема в тому, що ми не знаємо, коли проект буде прийнятий у парламенті".

Крім того, заступник міністра уточнила, що "основна проблема не в створенні спецфонду, а в програмах, які він фінансуватиме, щоб гроші доходили до реального пацієнта, а не залишалися на якихось рахунках у міністерствах і держадміністраціях".

"Технічно акумулювати кошти - це не проблема. Проблема в тому, що потрібен механізм, який гарантуватиме розподіл і з яким всі будуть згодні, хоча б на перехідний період, поки не буде введена реімбурсація", - сказала вона.

Відповідаючи на питання, чому Мінфін готовий представити свій проект Податкової реформи тільки наступного тижня, Макєєва зазначила, що "якби не було альтернативної реформи, то наш закон був би в парламенті вже у вересні - він був готовий для голосування".

Як повідомлялося, у жовтні Кабінет міністрів України схвалив проект закону про скасування додаткового імпортного збору з 1 січня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!