Український проект Petiole потрапив у топ-20 найгарячіших стартапів світу

Четвер, 26 листопада 2015, 09:18

Стартап Petiole, заснований українцем Андрієм Селезньовим, потрапив у топ-20 найбільш яскравих ідей 2015 року з версією американського бізнес-телеканалу CNBC.

Про це пише AIN.UA.

"Petiole моніторить динаміку росту рослини, використовуючи дані про площу листа, допомагаючи зрозуміти, як рослина реагує на різноманітні фактори (погоду, добрива і т.д.). Це як розумний трекер для росту рослин", - йдеться на сайті CNBC.

Стартап з'явився в списку під 15 номером.

Реклама:

Стартап з'явився в жовтні минулого року. Ідея виникла в той момент, коли одному з співзасновників проекту, В'ячеславу Бикову, було необхідно виміряти площу каштанового листа для одного з досліджень.

Тоді виявилося, що цей процес дуже трудомісткий і вимагає багато часу на традиційні виміри. Камера мобільного телефону цілком може впоратися з подібним завданням за секунди.

 

Інвестиції проект не піднімав, стартап працює за рахунок засновників.

Проект пройшов в інкубаційну програму Founders Space в Сан-Франциско, проте творцям не вдалося взяти в ній участь через те, що команді відмовили у візах.

У комплектацію Petiole входить мобільний додаток, спеціальна підставка для смартфона і пластина для калібрування і вимірів.

На даний момент команда запустила веб-сайт і набирає бета-тестерів першої користувальницької версії додатка.

Попадання в топ-20 CNBC проекту забезпечило в першу чергу те, що Petiole - чи не єдиний стартап, який працює в даному напрямку.

Нагадаємо, що нещодавно ще один український стартап Petcube потрапив у топ-15 самих класних стартапів року за версією Inc.com.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: