Нацбанк додав газ до списку життєво необхідних товарів

Середа, 25 листопада 2015, 20:53

Національний банк України додав газ до списку життєво необхідних товарів, на які не поширюються умови обов'язкового використання акредитивної форми розрахунку при авансових платежах.

Про це повідомляє інформаційне агентство "УНІАН".

Відповідну постанову правління регулятора №812 від 24 листопада 2015 року, яким вносяться зміни до постанови НБУ №124 від 23 лютого 2015 року, оприлюднено на сайті НБУ.

Згідно з постановою, Нацбанк скасував обов'язкове оформлення акредитива для виконання імпортного контракту з передоплатою на суму понад 500 тисяч долларів.

Реклама:

Також НБУ додав газ до сиску життєво необхідних товарів, на які не поширюються умови обов'язкового використання акредитивної форми розрахунку при авансових платежах.

Постанова набула чинності на наступний день після публікації.

Наприкінці лютого Національний банк України в рамках здійснення контролю за імпортними операціями ввів обов'язкове оформлення акредитива для виконання імпортного контракту з передоплатою на суму понад 500 тисяч долларів. Будь-яка оплата здійснюється тільки при відкритті акредитива в першокласному інвестбанку. Акредитив для контрактів від 50 тисяч долларів до 500 тисяч долларів відкривається за бажанням клієнта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!