США вели нові санкції через Сирію. У списку - російський бізнесмен та банк

Середа, 25 листопада 2015, 20:04

Міністерство фінансів США у середу оголосило нові санкції проти 4 осіб та 6 компаній за підтримку уряду Сирії.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

"У відповідь на насильство з боку режиму Асада проти своїх громадян, Департамент казначейства з контролю за іноземними активами США сьогодні визначив чотирьох осіб і шість організацій, що надають підтримку уряду Сирії", - йдеться в заяві.

"Всі активи цих осіб та компаній, які знаходяться в Сполучених Штатах або під контролем громадян США будуть заморожені, а громадянам США брати заборонено брати участь в угодах з ними", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

Зокрема до списку потрапив відомий російський бізнесмен, колишній президент республіки Калмикія та президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжінов.

Як відзначає Мінфін США, Ілюмжінов матеріально підтримував та діяв в інтересах уряду Сирії, зокрема глави Центробанку Сирії Адібе Майялеха.

Окрім того, санкції також накладено на банк "Російський фінансовий альянс", співвласником якого є Ілюмжінов та інший фігурант санкційного списку - Мудалал Хурі.

Окрім російського банку, до списку увійшли  такі компанії, як Ezegoo Investments LTD., Hesco Engineering & Construction CO, Hudsotrade Limited, Kremsont Commercial Inc. и Primax Business Consultants Limited.

Як повідомлялося, західні лідери під час зустрічі в кулуарах саміту G20 минулого тижня  домовилися продовжити санкції щодо Росії на шість місяців, до липня 2016 року.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!