"Укрзалізниця" погасила купон за євробондами на 500 мільйонів доларів

Середа, 25 листопада 2015, 18:56

Державна адміністрація залізничного транспорту України своєчасно і в повному обсязі погасила черговий купон за єврооблігаціями на 500 млн доларів з терміном обігу до 2018 року.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило джерело на фінансовому ринку.

Загальну суму виплати воно не уточнило.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в травні 2013 року розмістила дебютний випуск єврооблігацій на 500 млн доларів, з терміном обігу п'ять років. Процентна ставка за цінними паперами встановлена на рівні 9,5% річних. Процентний дохід нараховується двічі на рік - 21 травня і 21 листопада.

Реклама:

Єврооблігації "Укрзалізниці" разом з цінними паперами Ощадбанку та Укрексімбанку включені в периметр реструктуризації зовнішнього суверенного та гарантованого державою боргу, ініційованої Міністерством фінансів після затвердження Міжнародним валютним фондом нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на 17,5 млрд доларів.

Україна залучила як фінансового радника Lazard Freres SAS, юридичного - White&Case, зобов'язавши держбанки і "Укрзалізницю" також працювати з ними.

У рамках реструктуризації євробондів "Укрзалізниці", на відміну від суверенних і гарантованих державою єврооблігацій, не потрібне списання основної суми боргу.

За словами міністра фінансів Наталії Яресько, процес реструктуризації єврооблігацій "Укрзалізниці" - тільки в початковій стадії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!