Аксьонов заявив, що Крим перерве поромне сполучення і контакти з Туреччиною

Середа, 25 листопада 2015, 18:03

Окупаційна влада Криму заявила, що перерве поромне сполучення між Кримом і Туреччиною, а також ділові контакти.

Про це заявив у середу журналістам лідер колабораційного уряду Сергій Аксьонов.

"Ніякого сполучення з Туреччиною не буде, у тому числі поромного. Ми не готові співпрацювати з турецьким бізнесом", заявив Аксьонов, якого цитують РИА Новости.

Аксьонов заявив, що вважає за необхідне закликати кримчан до участі в акції від відмови у придбанні турецьких товарів через "ворожу політики Туреччини щодо Росії".

Реклама:

Як відомо, Туреччина виступала на захист кримських татар і вимагала від Росії забезпечення їх прав і безпеки.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган  запевняв  кримських татар у підтримці та заявляв, що Туреччина не визнає і не визнаватиме анексію Криму.

Як повідомлялося, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот загинув, штурман вижив.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Президент РФ Володимир Путін назвав цей інцидент "ударом у спину" від поплічників терористів.

МЗС РФ заявив, що Росія не збирається воювати з Туреччиною після інциденту зі збитим російським бомбардувальником, проте серйозно перегляне з нею стосунки.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: