"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна закрила авіаційний простір для Росії

Середа, 25 листопада 2015, 12:51

Україна закрила небо для всіх транзитних польотів російських авіакомпаній.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну.

"Україна вжила всіх заходів щодо проведення консультацій, щоб примусити Росію прийняти відповідні рішення.  Росія, як завжди не погодилася на законні умови української сторони", - зазначив Яценюк.

"Саме тому, уряд України приймає рішення щодо введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній через авіаційний простір України", - сказав голова уряду.

Реклама:

Водночас, Яценюк доручив Мінінфраструктури та голові "Украероруху" відповідно до законодавства повідомити Російську Федерацію про те, що російські авіакомпанії і російські літаки більше не мають права використовувати український авіаційний простір.

Прем'єр нагадав, що  заборона для військових літаків, а також літаків, які здійсyюють військові транзитні перевезення вже була.

Як повідомлялося, у серпні 2014 року Росія заборонила транзитний проліт для українських авіакомпаній через свій повітряний простір.

У свою чергу Державна авіаційна служба України з 20:00 14 серпня запровадила для російських авіакомпаній "Трансаеро" і "Аерофлот-російські авіалінії", які виконують польоти з Росії до Болгарії, Ізраїлю, Туреччини, Єгипту і Греції через повітряний простір України, спеціальний режим виконання транзитних польотів через територію України.

Зазначені авіакомпанії можуть перетинати повітряний простір України за умови одержання дозволу Державіаслужби окремо для кожного рейсу.

Як відомо, 25 вересня Україна запровадила санкції проти російських авіакомпаній, які здійснювали польоти в Крим.

Київ мотивував своє рішення двосторонньою угодою, яка дозволяє такий крок в разі порушення перевізниками українського законодавства.

У той же час, Росія відповіла "дзеркальними" заборонами на польоти п'яти українським компаніям, ніяк своє рішення не мотивуючи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: