"Нафтогаз" прийматиме російський газ лише для транзиту в Європу

Середа, 25 листопада 2015, 12:34

НАК "Нафтогаз України" очікує сьогодні отримати весь обсяг російського газу, який було оплачено раніше.

Про це йдеться у повідомленні НАК.

Як зазначається, відповідно до поточних угод з "Газпромом", компанія планує надалі контрактувати російський газ в міру необхідності, залежно від рівня споживання в Україні та з урахуванням пропозицій на європейському ринку.

До цього часу "Нафтогаз" буде приймати російський газ лише для транспортування в Європу.

Реклама:

Україна продовжить транспортувати російський газ для європейських споживачів у повній відповідності до умов контракту.

"За останні півтора року ми показали, що можемо забезпечувати безперебійний транзит російського газу незалежно від того, поставляється він для України чи ні, і в літній, і в зимовий сезон. У цей час торік ми не закуповували російський газ при менших запасах газу в наших ПСГ і менших можливостях для імпорту газу з ЄС. Наскільки нам відомо, і Газпром, і його клієнти задоволені якістю і надійністю наших послуг з транзиту", - зазначив глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

"Нафтогаз" нагадує, що в рамках зимового пакету, підписаного в минулому році, були налагоджені механізми швидкого реагування між Україною, Росією та Європейською Комісією.

Очікується, що переговори про ціну російського газу для України в 1 кварталі 2016 року будуть проведені в грудні 2015 року.

Решта умов постачання російського газу в Україну узгоджені між "Нафтогазом" і "Газпромом" до 31 березня 2016 року і в першому кварталі змінюватися не будуть.

Нагадаємо, "Газпром" припиняє постачання газу до України.

Як відомо, рініше міністр енергетики України Володимир Демчишин заявив, що Україна не планує закуповувати російський газ до кінця четвертого кварталу 2015 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!