"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СКМ і "Смарт" купили 5% акцій Метінвест

П'ятниця, 20 листопада 2015, 18:52

Найбільша приватна компанія України "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) і ПрАТ "Смарт-холдинг" викупили 5% акцій Metinvest BV (Нідерланди), холдингової компанії групи "Метінвест", у попередніх власників.

Про це йдеться в повідомленні компанії на Ірландській фондовій біржі в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Станом на 30 червня 2015 року, SCM Cyprus володіє часткою в Metinvest BV в розмірі 71,24%, і компанії групи SMART володіють частками в Metinvest BV у розмірі 23,76%. Частка в Metinvest BV в розмірі 5% була придбана SCM і SMART у попередніх власників групи "Ілліч", - йдеться у повідомленні.

Надалі SCM і SMART планують розпорядитися зазначеною часткою в розмірі 5% (після отримання відповідних погоджень у разі необхідності) таким чином, що кінцева участь SCM в компанії становитиме 75% мінус одна акція, а кінцеве участь SMART в компанії - 25% плюс одна акція", резюмується в інформації "Метівнеста".

Реклама:

У прес-релізі "Смарта" уточнюється, що СКМ і "Смарт-холдинг" уклали з власниками компанії Clarendale Limited угоду про опосередковане придбання у них 5% акцій в компанії Metinvest BV, що володіє корпоративними правами в усіх основних активах групи Метінвест.

"В результаті реалізації даної угоди і відповідно до домовленостей між СКМ і "Смарт-холдингом", акціонерні частки в Metinvest BV в кінцевому підсумку будуть розподілені наступним чином: група СКМ - 75% -1 акція, компанії групи "Смарт-холдинг" - 25%+1 акція", - повідомляє компанія.

"Реалізація угоди і супутніх домовленостей проводиться в повній відповідності з вимогами чинного законодавства", - констатується в прес-релізі.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи знаходяться, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами компанії Metinvest BV є група "СКМ" Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%), які спільно керують компанією. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: