"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірма екс-генпрокурора США за 7 мільйонів захищатиме Україну від Росії

П'ятниця, 20 листопада 2015, 10:31

Міністерство закордонних справ уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою "Covington & Burling LLP" про юридичні послуги на 300 тисяч доларів, або 7,13 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, тендер провели за переговорною процедурою, оскільки закупівля юридичних послуг пов’язана із захистом прав та інтересів України.

Підставою стало рішення РНБОУ від 20 липня 2015 року "Про стан реалізації заходів щодо захисту майнових прав та інтересів держави Україна у зв’язку із тимчасовою окупацією частини території України".

Реклама:

Фірма представлятиме Україну в спорі з Росією щодо тлумачення та застосування Угоди між Кабінетом міністрів України і Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій 1998 року.

Угода гарантувала, що інвестиції однієї сторони на території іншої не будуть експропрійовані або націоналізовані, окрім випадків, коли ці заходи відбуваються у суспільних інтересах у законному порядку із виплатою компенсації у розмірі ринкової вартості інвестицій.

У серпні МЗС уже наймав "Covington & Burling LLP" для захисту від Росії за 1,03 млн доларів. Тоді не повідомлялося, про яку саме справу йдеться.

Крім того, у 2011 році Юлія Тимошенко і БЮТ замовляли цій фірмі аудит справ по закупівлі автомобілів "Опель" у якості швидкої допомоги та використання грошей по Кіотському протоколу.

До 2009 року старшим партнером фірми був колишній генпрокурор США Ерік Холдер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: