ЄС підтримав переведення Держспоживслужби у підпорядкування МінАПК - Павленко

П'ятниця, 20 листопада 2015, 10:15

Єврокомісія  підтримала переведення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у підпорядкування Міністерства аграрної політики та продовольства.

Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

За його словами, в 20 країнах ЄС державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підпорядковується саме міністерству аграрної політики.

"Єдина країна, де ця служба не підпорядкована мінагро, це Нідерланди, але там Міністерство економіки і Мінагро – в одному міністерстві", - заявив міністр.

Реклама:

Як зазначив Павленко, переведення служби у підпорядкування Мінагропроду було ініційовано європейськими колегами.

"Було бажання європейської сторони, щоб була одна контактна особа з аграрного міністерства, яка б далі відповідала за всі процеси європейської інтеграції, пов’язані з харчовою безпекою", - додав він.

Нагадаємо, 19 листопада, Кабмін ухвалив рішення про передачу під контроль Міністерства аграрної політики та продовольства новоствореної Служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Раніше передбачалося, що діяльність служби буде безпосередньо координувати Кабінет міністрів.

Нагадаємо, цей орган створювався, насамперед, для започаткування цивілізованих правил у сфері державного контролю на аграрному та продовольчому ринках - за європейським зразком. Одна з головних вимог ЄС – незалежність служби.

Сфера повноважень нової служби: ветеринарна медицина, сфера безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, ідентифікація та реєстрація тварин, санітарне законодавство, метрологічний нагляд, сертифікації насіння та інше.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: