Столичні служителі Феміди отримують мільйонні подарунки та виграші

Понеділок, 2 листопада 2015, 13:15

Багато суддів і члени їх сімей дуже щасливі люди, які регулярно виграють у лотереї або мають безліч щедрих друзів і родичів, що дарують їм дорогі подарунки.

Про це йдеться в дослідженні експертів Transparency International Україна "Декларації без декорацій", пише "ЛігаБізнесІнформ".

Як повідомляється, 10 служителів Феміди зі столиці отримали минулого року понад півмільйона гривень як виграшів або подарунків (ця графа декларації не деталізується). У чотирьох дана стаття доходу перевищила мільйон, у двох - 1,5 мільйона гривень.

Згідно зі ст. 23 Закону "Про запобігання корупції", максимальна вартість подарунка суддям від однієї людини не може перевищувати одного прожиткового мінімуму (у минулому році - 1 176 грн) за один раз і два (2352 грн) - сумарно за рік.

Реклама:

Щоправда, ці обмеження не поширюються на членів сімей і подарунки, зроблені близькими людьми.

Виходить, що або, наприклад, суддю Окружного адміністративного суду Києва Олену Соколову, що отримала подарунків і виграшів більш ніж на мільйон гривень, обдарило 450 осіб (якраз Верховна Рада), або її облагодіяв багатий родич.

Але не з найближчих: сумарно сім'я Соколової заробила трохи більше 100 000 гривень. Ще один варіант - судді дуже пощастило в лотерею.

Сама щаслива (або сама обдарована) - сім'я судді Апеляційного адміністративного суду Києва Наталії Троян: 1 649 744 млн грн подарунків, призів, виграшів.

Сама суддя задекларувала за цією статтею доходів 589 067 грн, а ще 1 060 677 грн в сімейний бюджет принесли її родичі.

У будь-якому випадку, навіть не детальний аналіз показує аномально високу кількість щасливих людей серед київських суддів і членів їх сімей. Або у них багато вельми багатих і щедрих близьких родичів.

натисніть для збільшення 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: