"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Керівник аеропорту "Бориспіль" оскаржить результати конкурсу на посаду голови

Четвер, 19 листопада 2015, 20:34

В.о. голови аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне оскаржує в суді результати конкурсу з вибору керівника підприємства.

Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури, передає "Інтерфакс-Україна".

"У п'ятницю суд за конкурсом на керівника аеропорту "Бориспіль". Конкурс на керівника "Укрпошти" вже заблоковано", - написав на своїй сторінці в мережі Facebook заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян.

Він нагадав, що на початку січня 2015 року, після ухвалення рішення призначити керівників провідних компаній країни, "олігархи і полуолігархи, переконавшись, що ми робимо це серйозно, моментально заблокували нас за рішенням суду".

Реклама:

"Низка держкомпаній, які мають генерувати десятки і сотні мільйонів гривень прибутку, - у збитках і керівників не призначено", - зазначив Омелян.

Мінінфраструктури в свою чергу повідомило, що клопотання про забезпечення адміністративного позову Дихне 20 листопада розгляне Окружний адміністративний суд Києва.

"Тобто Дихне намагається оскаржити сам факт оголошення конкурсу, через те, що нібито посада гендиректора не є вакантною, оскільки він виконує цю роботу. Він також подав клопотання про вжиття заходів забезпечення позову, щоб унеможливити проведення засідання комітету з призначень Мінекономрозвитку, заплановане на 24 листопада", - наголошується в прес-релізі міністерства.

На переконання Міністерства позов є безпідставним, і буде оскаржений у судовому порядку. На попереднє засідання міністерство готує заперечення на клопотання та заперечення на адміністративний позов.

Міністерство зазначає, що конкурс проводився з дотриманням усіх процедур і законодавства, зокрема постанови Кабміну №777.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури відібрало чотирьох кандидатів на посаду генерального директора аеропорту "Бориспіль".

Загалом на конкурс подали заявки 17 кандидатів. За підсумками розгляду пакета документів комісія визначила, що кваліфікаційним вимогам відповідають 11 кандидатів.

У результаті в шорт-лист кандидатів увійшли Валентин Візант ("Аеро-Актив", Молдова), Юрій Солончук (директор ДАП "Україна"), Піотр Іканович (працював в авіакомпанії МАУ, польській LOT на керівних посадах) та Сергій Гомболевський (екс-голова аеропорту "Бориспіль").

Водночас нинішній в.о. голови "Борисполя" Дихне не пройшов в шорт-лист.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!