У готелі "Либідь" заявляють про спробу рейдерського захоплення - ЗМІ

Четвер, 19 листопада 2015, 20:25

Орендарі київського готелю "Либідь" підозрюють, що російські рейдери намагаються захопити орендоване ними приміщення.

Про це повідомив журналістам юрист ТОВ Ост-Вест Тур Роман Ярошенко - компанії, яка забезпечує роботу готелю "Либідь", передає ЛІГА.net.

Наступний візит нових власників в готелі чекають у понеділок вранці, при цьому не виключають спроби силового захоплення сьогодні вночі.

За словами Ярошенко, вперше представники нових власників прийшли в готель у вівторок, 17 листопада, двоє з них представилися співробітниками РВС Банку, четверо не представилися.

Реклама:

Вони заявили, що прийшли провести інвентаризацію приміщення.

Ярошенко підкреслив, що, відповідно до договору оренди, який діє і за умови зміни власника, про проведення інвентаризації орендарів повинні попереджати за місяць.

"Місяць закінчується 17 грудня. Сьогодні вони з'явилися вже у складі 15 осіб. Представилися двоє, які були співробітниками РВС Банку. Решта не представлялися. Серед них були особи, які свого часу захоплювали готель "Славутич". Були у складі групи, яка туди заходила силовим шляхом. З чого ми зробили висновок, що разом з представниками банку діяли росіяни, які захоплювали готель "Славутич". І сьогодні вони намагалися захопити готель Либідь", - сказав він.

Ярошенко також повідомив, що візитери не йшли ні на які компроміси і створили конфліктну ситуацію, в результаті якої готель півдня не працював, а клієнти сиділи у своїх номерах.

"На нашу думку, під виглядом інвентаризації хотіли просто поставити своїх людей в приміщення готелю, щоб заводити сюди своїх орендарів силовим способом, без судових рішень", - зазначив юрист.

Він також повідомив, що власником готелю було відкрите акціонерне товариство Готельний комплекс "Либідь", у вересні 2015 власником став ПАТ "РВС Банк".

Ярошенко зазначив, що попередні власники заявляють про незаконність такого переходу.

"ПАТ РВС Банк не мав жодних договірних відносин з готельним комплексом "Либідь", і як це сталося - нам незрозуміло. Були судові спори з банком, але це був "Омега Банк". Право власності якимось незрозумілим для нас чином перейшло до ПАТ "РВС Банк", - сказав він.

Представники Ост-Вест Тур викликали поліцію і написали заяву про перешкоджання у здійсненні господарської діяльності.

"На даний момент досягнуто компромісу, що представники, уповноважені на проведення інвентаризації, знову прийдуть в понеділок. Ми постараємося це забезпечити", - сказав він.

Ярошенко підкреслив, що, тим не менш, представники Ост-Вест Тур впевнені, що під виглядом інвентаризації намагаються захопити готель.

"Оскільки там були не просто юристи і люди, які розбираються в технічних питаннях, а були люди спортивної зовнішності, у тому числі учасники подій в 2011 році з готелем "Славутич", - сказав він.

Ярошенко також зазначив, що договір оренди у фірми Ост-Вест Тур укладений до 2017 року. За його словами, компанія має намір звернутися до правоохоронних органів і продовжити переговори з "РВС Банко"м, щоб спробувати врегулювати конфлікт.

"Але по тих подіях, які відбулися сьогодні, я так розумію, що кимось прийнято рішення захопити готель і виселити нас звідси. Основна надія у нас на суди і правоохоронні органи", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чому закриті центральні двері готелю Либідь, Ярошенко сказав: "Центральний вхід закрили, оскільки надходить різна інформація про те, що можливий силовий захват вночі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: