"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин назвав бензин в Україні відносно якісним та дешевим

Четвер, 19 листопада 2015, 13:42

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України повідомило про падіння вдвічі націнок при продажі нафтопродуктів трейдерами на вітчизняному ринку протягом останнього року.

Про це сказав глава міністерства Володимир Демчишин у відеозверненні до учасників міжнародної конференції Petroleum Ukraine 2015, передає УНІАН.

"Ми відстежуємо маржинальність на ринку нафтопродуктів... Можу сказати, що вона зменшилася протягом останнього року щонайменше вдвічі", - сказав Демчишин.

Він зазначив, що завдяки цьому кінцевий споживач отримує відносно якісний продукт за адекватну ціну.

Реклама:

При цьому він повідомив, що в планах міністерства сформувати мережу лабораторій, які займатимуться перевіркою палива на українських АЗС.

"Ми будемо відслідковувати якість нафтопродуктів. Для цього буде сформована мережа лабораторій, які будуть відслідковувати їх якість", - сказав міністр.

Як повідомлялося, український ринок нафтопродуктів після затяжного падіння світових цін на нафту на тлі ознак глобального перенасичення наприкінці серпня відреагував зниженням вартості бензину на 50-60 копійок за літр.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 26 серпня доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості спільно з Антимонопольним комітетом перевірити цінову ситуацію на паливних ринках, перш за все, ринках бензину і газу.

На початку вересня в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявили, що не бачать причин для зростання цін на нафтопродукти в Україні, при цьому Антимонопольний комітет рекомендував мереж АЗС знизити ціни на паливо на 15%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: