"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch підвищило рейтинг України в іноземній валюті

Четвер, 19 листопада 2015, 09:14

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті з рівня "RD" до рівня "CCC".

Про це йдеться у повідомленні рейтингового агентства.

Згідно з повідомленням, довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в національній валюті підтверджений на рівні "ССС".

При цьому короткостроковий рейтинг в іноземній валюті підвищено з "D" до "C".

Реклама:

Країні вдалося уникнути дефолту за комерційним зовнішніми зобов'язаннями, випустивши 12 листопада нові цінні папери для держателів євробондів на суму 15 мільярдів доларів", - йдеться у повідомленні

"Реструктуризації дозволила перенести терміни погашення заборгованості на 2019-2027 роки, знизити обсяг боргу на 3 млрд доларів, або 3,4% ВВП", - повідомляє Fitch.

Нагадаємо, 6 жовтня Fitch знизило довгостроковий і короткостроковий рейтинги дефолту емітента в іноземній валюті України з рівня C до RD (обмежений дефолт).

У Fitch обіцяли підвищити рейтинг дефолту емітента України одразу після того, як переконається в успішному обміні єврооблігацій нашої країни у межах їх реструктуризації.

Як повідомлялося, рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз зниження ВВП України з 9% до 10% за підсумками 2015 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!