У "Мотор Січ" підтвердили, що ремонтували двигуни для літаків Путіна

Середа, 18 листопада 2015, 19:08

Представники "Мотор Січі", підтвердили інформацію про ремонт двигунів для літаків президента РФ, зазначивши, що це було ще до санкцій.

Про це в телефонній-розмові журналісту ЕП сказав директор зі зв'язків з громадськістю ВАТ "Мотор Січ" Анатолій Малиш.

За його словами, дані Порталу закупівель РФ відповідають дійсності, однак, як він заявив, ремонт двигунів був проведений ще до санкцій введених 16 вересня.

"Подивіться на дати - це травень і серпень. Цю інформацію навіщось витрусили і показали саме зараз. Після того, як вийшов указ президента (16 вересня Петро Порошенко підписав введення санкцій проти російських компаній, ЕП), ми більше нічого не ремонтуємо", - заявив Малиш.

Реклама:

Проте, за інформацією ЕП в жовтні цього року "Мотор Січ" виграла тендер на надання послуг з ремонту техніки для Федерального державного бюджетного установа "Красноярський авіаційно-рятувальний центр МНС". У свою чергу Малиш сказав, що цим вони ніяк не порушують закон.

"Заборона поширюється тільки на ремонт та обслуговування військової продукції. Те, про що ви говорите - не військова", - додав директор зі зв'язків з громадськістю.

На російському сайті держзакупівель, ЕП також виявила підряд від федерального державного казенного установи "Управління авіації Федеральної служби безпеки Російської Федерації" за березень цього року для ЗАТ "Двигуни Володимир Климов -"Мотор Січ"на суму майже 12 млн рублів (лот №8).

Нагадаємо, в серпні цього року в коментарі російському інформаційному агентству ТАСС, В'ячеслав Богуслав, генеральний директор "Мотор Січі" заявив, що підприємство працює виключно в цивільному секторі.

"Ми робимо для них нові двигуни, які дозволені - наприклад, ТВ3-117. Двигуни для вертольотів продаємо в рамках комерційних контрактів "Вертольоти Росії". Нас суворо контролюють, але ніхто не забороняє", - додав глава підприємства.

ВАТ "Мотор Січ" контролюється екс-регіоналом, народним депутатам України В'ячеславом Богуслаєвим.

Нагадаємо, в понеділок сайт "Наші гроші" писав, що ПАТ "Мотор Січ" протягом травня-серпня 2015 отримало підрядів від Федерального державної бюджетної установи "Спеціальний льотний загін "Росія" Управління справами президента РФ на суму 6,36 млн рублів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!