Сорос інвестуватиме в Україну через новий фонд

Середа, 18 листопада 2015, 13:18

Приватний інвестиційний фонд Ukrainian Redevelopment Fund LP Джорджа Сороса став одним з "якірних" інвесторів нового фонду прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund.

Про це йдеться в повідомленні "Драгон Капітал", передає "Інтнерфакс-Україна".

"URF і "Драгон Капітал" стануть якірними інвесторами, департамент прямих інвестицій компанії "Драгон Капітал" стане генеральним партнером фонду. Незабаром після першого закриття, яке очікується до кінця 2015 року, "Драгон Капітал" запропонує увійти в фонд іншим інвесторам", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, Dragon Capital New Ukraine Fund буде інвестувати в різні сектори української економіки, забезпечуючи підприємства фінансової та управлінської підтримкою для підвищення ефективності, модернізації технологій, забезпечення довгострокового зростання.

Реклама:

Він має намір зосередитися на наданні фінансування українським компаніям на етапі зростання.

"Ми вважаємо, що міжнародний приватний капітал у поєднанні з сильними місцевими управлінськими навичками будуть сприяти відновленню економіки України, принесуть безперечну користь. Dragon Capital New Ukraine Fund має все для того, щоб стати одним з перших успішних прикладів на посткризовому ринку прямих інвестицій в Україні" , - прокоментував угоду прес-секретар Soros Fund Management Майкл Вашон.

У свою чергу, генеральний директор "Драгон Капітал" Томаш Фіала повідомив про намір інвесткомпанії інвестувати значну частину власних коштів до статутного капіталу фонду.

Заснована в 2000 році "Драгон Капітал" - одна з найбільших інвесткомпаній України.

Працює в сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Міноритарним пакетом "Драгон Капітал" з 2007 року володіє Goldman Sachs, один з найбільших світових банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: