НБУ хоче зміцнити гривню: продасть на міжбанку 50 мільйонів доларів

Вівторок, 17 листопада 2015, 15:21

Національний банк України у віторок, 17 листопада, оголосив про проведення аукціону на міжбанківському валютному ринку з продажу валюти в обсязі 50 млн доларів.

Про це йдеться у коментарі заступника голови НБУ Олега Чурія, переданому агентству УНІАН.

За словами чиновника, Національний банк уважно стежить за ситуацією на ринку і в разі необхідності готовий використовувати свої інструменти для згладжування надмірних коливань курсу.

У той же час Чурій зазначив, що Національний банк не бачить підстав для істотних коливань курсу на міжбанківському валютному ринку, оскільки рахунок поточних операцій платіжного балансу збалансований, а сальдо готівкових валютних операцій населення з банками залишається позитивним.

Реклама:

Чиновник нагадав, що в Україні діє режим гнучкого курсоутворення, і міжбанківський валютний ринок регулює себе цілком самостійно - курс визначається співвідношенням попиту і пропозиції на валюту.

"Але з огляду на незначний обсяг торгів на міжбанківському ринку, навіть незначні перекоси в попиті й пропозиції валюти можуть викликати значні коливання курсу", - пояснив він.

Як повідомлялося, котирування гривні на міжбанківському валютному ринку в першій половині торгів у вівторок продовжили знижуватися і станом на 13.00 становили 23,95-24,05 гривні за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!