"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кличко каже, що бюджет Києва збільшено на 30%

Неділя, 15 листопада 2015, 16:38

Мер Києва Віталій Кличко заявляє про зростання бюджету української столиці на 30% і тривають переговори про реструктуризацію її боргу.

Про це він заявив журналістам під час голосування в Києві в неділю, зазначивши, що кошти було спрямовано на підтримку об'єктів медичної, освітньої сфери і відновлення інфраструктури міста.

"За загального падіння економіки на 10% ми збільшили бюджет міста на 30%", - сказав Кличко.

За його словами, отримати ці кошти дало змогу, зокрема, запровадження прозорих процедур за видатками міського бюджету.

Реклама:

Відповідаючи на запитання про наявність боргів Києва перед іноземними кредиторами, Кличко повідомив, що тривають переговори стосовно їх реструктуризації.

"Наразі тривають переговори, і ми пропонуємо зменшити відсоток, який ми маємо виплачувати, а також збільшити термін виплати", - сказав він, додавши, що нові кредити братимуть лише тоді, коли буде розуміння про способи заробітку містом грошей.

Кличко також повідомив, що наразі триває процес аудиту кредитів, узятих раніше під будівництво різних об'єктів у Києві. Як приклад він назвав випадок із кредитом під Подільсько-Воскресенський мостовий перехід.

 "Гроші взяли, міст не побудували, метро не запустили. Я найближчим часом зможу дати інформацію про те, де ці гроші, тому що наразі триває слідство", - сказав мер.

Як повідомлялося, 12 листопада міжнародні рейтингові агентства Fitch і Standard&Poor's зменшили довгостроковий рейтинг Києва в іноземній валюті до дефолтного рівня D після прострочення урядом міста чергового платежу за єврооблігаціями.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: