Ціноутворення на продукти харчування залежатиме від курсу валют - МінАПК

Неділя, 15 листопада 2015, 15:05

Ціни на продукти харчування залежать від курсу валют.

Про це заявив директор Департаменту продовольства Мінагрополітики Дмитро Шульмейстер під час телевізорного марафону "Аграрна країна", передає прес-служба відомтства.

"За рік ціни на цукор змінилися близько 40%. Торік було значне перевиробництво цукру і в цьогорічний маркетинговий рік ми увійшли з великими перехідними залишками. Аграрії розуміючи це виробили менший врожаю цукру і цього року ми зберемо цукрового буряку менше ніж у минулому році на 30-40%. Незважаючи на це, у цьому маркетинговому році кількості цукру нам вистачить для того, щоб перейти в наступний маркетинговий рік з запасами", - наголосив Шульмейстер.

За його словами, міністерство не впливає на ціноутворення всього борщового набору.

Реклама:

"Продовольства в Україні достатньо задля забезпечення харчової потреби у країні. Адже завдання Міністерства - відстежувати наявність продовольчого товару і чітко прораховувати його баланси. Можемо з упевненістю говорити, що з поточним рівнем споживання  гречки, цукру та інших продуктів,  в Україні дефіциту точно не буде", - підкреслив Шульмейстер.

Що стосується подорожчання риби та рибопродуктів, то Голова Держрибагенства Ярема Ковалів наголосив, що в залежності від регіонів ціни на популярні види риб значно відрізняються.

"Вітчизняна риба, в основному, продається в живому вигляді. Проте не всі магазини мають необхідні обладнання та басейни для її продажу. Так, за офіційними даними, в Україні 80% риби є імпортною. Однак, ніхто не знає точної кількості виловленої риби в Україні. За нашими оцінками, її об’єм в п’ять разів вищий", - повідомив Ковалів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!