Ложкін запевнив, що про ліквідацію "ПриватБанку" мова не йде

Субота, 14 листопада 2015, 14:10

Глава Адміністрації президента Борис Ложкін заперечує можливість ліквідації "ПриватБанку".

Про це він заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

За його словами, це банк, який виконує по суті роль головного ощадного банку країни.

"Тимчасово - так, він важливий і як великий розрахунковий центр. Але стратегічно - як ощадний. "Приват" з тією кількістю депозитів, які у нього є, безумовно, має бути збережений як банк. Тобто, на мій погляд, точно не може йти мова про його ліквідацію. !ПриватБанк" is toо big to fail, тому з ним потрібно діяти дуже акуратно і обережно", - зазначив Ложкін.

Реклама:

Крім того, за словами глави АП, "ПриватБанк" є яблуком розбрату.

"Взагалі, слово "розбрат" не зовсім точно визначає нинішні взаємини між Коломойським і президентом", - додав він.

Ложкін нагадав, що зараз відбувається процес, названий "деолігархізація".

"Але деолігархізація - це ж не ліквідація конкретних бізнесів конкретних осіб. Це розділення влади і бізнесу. Коломойський може залишатися одним з найбільших бізнесменів країни. І якщо він буде платити податки, розвивати свій бізнес, то я вважаю, що держава буде і його, і інших бізнесменів підтримувати", - сказав він.

За словами Ложкіна, ключове питання зараз у тому, що приватні інтереси необхідно відокремити від державних, насамперед, якщо мова йде про найбільших фінансово-промислових групах.

"Мова не тільки про Коломойського. Я, до речі, вважаю "ПриватБанк" дуже технологічною системою", - підсумував Ложкін.

Раніше голова парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка заявив з посиланням на слова голови НБУ Валерії Гонтаревої, що Нацбанк може націоналізувати "Приватбанк" у тому разі, якщо його акціонери не будуть виконувати свої зобов'язання.

ПриватБанк заснований в 1992 році. За даними банку, його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3349%.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2015 року за розміром загальних активів (248,041 млрд гривень) банк є найбільшим серед 133 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: