Співробітники ГПУ їздять на автомобілях вартістю у кілька річних зарплат - ЗМІ

Субота, 14 листопада 2015, 12:23

Десятки працівників Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України користуються автомобілями, вартість яких перевищує їхні кількарічні заробітки.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Як пише видання, деяких співробітників, які їздять на роботу дорогими автівками, вдалося ідентифікувати.

Реклама:

Наприклад, Toyota Land Cruiser Prado, вартість якого становить від 35 тисяч американських доларів, зареєстрований на Лодочникова Дмитра Олександровича, йдеться у розслідуванні.

 З відомчих сайтів Генеральної прокуратури України видно, що Лодочников зробив блискучу кар'єру за президентства Віктора Януковича.

А вже напередодні Євромайдану, 12 листопада 2013 року, радник юстиції Лодочников Дмитро Олександрович був звільнений з посади слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури області в порядку переведення до Генеральної прокуратури України.

У декларації за 2013 рік Лодочников задекларував зарплату близько 10 тисяч гривень на місяць.

"Подалі від Головного слідчого управління, на набережній, паркується білий Volkswagen Touareg. Його власник – Олексій Нечипоренко. На початку року він працював звичайним слідчим прокуратури Києва. Автівка слідчого коштує від 40 тисяч доларів. Сам Нечипоренко стверджує, що в нього "маленька, але хороша" зарплата, саме тому він задекларував позашляховик", - йдеться у розслідуванні.

 

На Volkswagen Touareg на роботу також їздить прокурор відділу нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Головного слідчого управління Лойфман Дмитро. Згідно з декларацією за 2013 рік, прокурор Лойфман заробляв близько 15 тисяч гривень на місяць.

І при цьому задекларував Volkswagen Touareg, ринкова вартість якого починається від 25 тисяч доларів.

Оцінку, зафільмованих авто для "Схем", робив незалежний експерт, який багато років очолював дилерські компанії в Україні.

 

Слідчий Генеральної прокуратури України Іван Чолак зізнався, що має автівку середнього класу – Skoda Octavia.

Але нам вдалося зафіксувати, як Чолак приїжджає у Головне слідче управління на Range Rover. Автівка зареєстрована на родичку Чолака.

 

Загалом людей, які щодня їздять до Головного слідчого управління на розкішних автівках, можна поділити на дві категорії: ті, які заперечують роботу в ГПУ і ті, які заперечують наявність дорогих машин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!