Ложкін: В АП "доплат" немає, крім офіційних зарплат і грошей проектів

Субота, 14 листопада 2015, 10:46

В Адміністрації президента немає "конвертованих" доплат, як за часів Януковича, окрім офіційних зарплат і тих випадків, коли гроші йдуть від окремих проектів.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" розповів глава Адміністрації президента Борис Ложкін.

"Окрім офіційних зарплат і тих випадків, коли гроші йдуть від окремих проектів, у нас доплат немає", - заявив він.

Як приклад, Ложкін привів Нацраду реформ.

Реклама:

"У нас, наприклад, є Нацрада реформ. Дмитро Шимків працює з низкою грантових проектів, які фінансують кілька важливих ініціатив. У мене є впевненість, що ми можемо до реформування зарплат в держсекторі залучити і гроші західних держструктур. І з Соросом ми розмовляли - він готовий частково фінансувати. Та й ряд інших філантропів має намір приєднатися до наповнення фонду", - розповів Ложкін.

Другим кроком з боротьбою з корупцією він назвав масштабну і швидку (протягом трьох років) приватизацію.

"Другий, вкрай необхідний для боротьби з корупцією крок - масштабна і швидка (протягом трьох років) приватизація. У нас 1800 працюючих підприємств. Дві сотні з них є стратегічними, і їх недоцільно зараз приватизувати. Все інше - на продаж", - заявив глава АП.

За словами Ложкіна, саме держпідприємства є "кормушкою" для їхнього менеджменту.

"Держпідприємства - це кормушка для їх менеджменту, для співробітників міністерств, які затверджують фінплани і підписують контракти з директорами, для силовиків, що закривають очі на зловживання. Мені часто кажуть - невдала кон'юнктура, продасте за копійки. А хто сказав, що через три роки це буде коштувати дорожче? До цього часу менеджмент цих підприємств їх взагалі доб'є. Багато з нині живих перетворяться на банкрутів. Більше того, через банкрутство деякі з них фактично приватизуються", - підсумував він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: