Мінагропрод хоче розслідувати підвищення цін на цукор

Субота, 14 листопада 2015, 10:03

Міністерство аграрної політики і продовольства має намір звернутися до Антимонопольного комітету України з проханням розслідувати необґрунтоване підвищення цін на цукор.

Про це повідомив журналістам міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, пише "УНІАН".

"Ми бачимо спекуляції на цукровому ринку. Буде звернення до Антимонопольного комітету", - зазначив він.

За словами міністра, на сьогоднішній день немає підстав для підвищення цін на цукор. За прогнозами Мінагропроду, цукрові заводи України виготовлять в цьому році 1,2-1,3 мільйона тонн цукру, що повністю задовольняє внутрішню потребу України з урахуванням перехідних запасів з минулого року в 0,5 мільйона тонн.

Реклама:

Як повідомлялося, за даними Міністерства аграрної політики і продовольства, роздрібна ціна на цукор за жовтень піднялася на 15% - до 14,31 гривні/кілограм.

Експерти зазначають, що тенденція зростання цін на цукор пов'язана як з необґрунтованими спекуляціями навколо можливого дефіциту цукру цього сезону, так і з реальним зростанням собівартості виробництва даного продукту через девальвацію гривні.

Раніше міністр повідомляв про намір укласти меморандум з виробниками цукру щодо поставок продукції на внутрішній ринок, щоб не допустити спекулятивного зростання цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: