Трейдер з Відня, якого пов'язують з Мартиненком, заперечує зв'язок з політиками

Четвер, 12 листопада 2015, 19:27

Австрійська компанія Antra Gmbh, яка в жовтні уклала договір з Одеським припортовим заводом (ОПЗ) на поставку газу на давальницьких умовах, заперечує свій зв'язок з українськими політиками.

Про це повідомив на прес-конференції директор і власник 10% Antra Gmbh Ойген Хінрікс-Шрамм, пише "ЛігаБізнесІнформ".

"Ніхто із засновників не є членом (українського уряду) і політиком", - сказав він. Тим не менш, кінцевих бенефіціарів Antra Gmbh Хінрікс-Шрамм не розкриває.

"Наші засновники не дуже зацікавлені в публічності", - зазначив він.

Реклама:

За словами Хінрікс-Шрамма, Antra купує газ в європейських хабах і буде поставляє ОПЗ, покриваючи більше половини місячної потреби заводу (у вересні ОПЗ спожив близько 80 млн кубометрів).

Він додав, що Antra крім ОПЗ поставляє газ ще чотирьом газовим трейдерам в Україні.

Перший заступник директора ОПЗ Микола Щурик зазначив, що завод почав отримувати газ у Antra з 10 листопада. Домовленість діє до кінця поточного місяця з можливістю пролонгації.

Самостійно забезпечувати себе газом по реверсу, за словами Щурикова, завод не може через обмеження НБУ за передоплатою за кордон.

Як повідомлялося, Antra GmbH була зареєстрована в жовтні 2013 року. 90% її статутного фонду компанії належить швейцарській Universal Exports Holding AG з офісом у містечку Хам (кантон Цуг), ще 10% володіє Хінрікс-Шрамм.

Одноосібним директором Universal Exports Holding AG з середини 2015 трудиться мешканка Полтави Юлія Сурніна 1985 року народження.

За кілька днів до підписання контракту з ОПЗ Antra GmbH запустила власний сайт. На своєму сайті компанія інформує, що планує постачати газ в Україну через Словаччину і торгувати хімічною продукцією, в тому числі аміаком і карбамідом.

До травня 2015 ця компанія називалася System Actives GmbH і спеціалізувалася на телекомунікаційних проектах. Її єдиним власником був житель Відня Леонід Марчук, якого пов'язують з головою комітету ВР з ПЕК Миколою Мартиненком.

Нагадаємо, раніше на сайті "Української правди" було опублікованорозслідування "Ядерне збагачення Миколи Мартиненка".

У ньому докладно описувалася схема поставок казахського уранового концентрату на українське держпідприємство СхідГЗК з використанням австрійської компанії-прокладки Steuermann Investitions.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: