"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева не виключила націоналізацію "Приватбанку" - депутат

Середа, 11 листопада 2015, 20:33

Національний банк може націоналізувати "Приватбанк" у тому разі, якщо його акціонери не будуть виконувати свої зобов'язання.

Про це заявив журналістам голова парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка з посиланням на слова голови НБУ Валерії Гонтаревої.

"Від голови НБУ ми отримали таку інформацію: "Приватбанк" є і буде існувати, питання тільки в тому, хто буде його власниками. Якщо нинішні власники виконають план докапіталізації банку - вони ними залишаться, якщо ж ні - то Гонтарева із упевненістю заявила, що "Приватбанк" буде націоналізовано", - сказав він.

Зі слів Рибалки, відправною точкою в цьому процесі має стати березень 2016 року.

Реклама:

В свою чергу у Національному банку наголосили, що на даний момент проходить діагностика ТОП-20 банків.

"До кінця 2015 року будуть визначені обсяги докапіталізації щодо цих банків, а до кінця першого кварталу 2016 року банки повинні зробити перші кроки по скороченню кредитування пов'язаним особам. Тому березень 2016 року є реперною точкою для всіх ТОП-20 банків", - повідомили Finclub у прес-службі регулятора.

При цьому в НБУ підкреслили, що, "як і минулого разу, до банків, які не виконають ці умови, будуть застосовані відповідні заходи Національного банку: ці вимоги однакові для всіх банків".

ПриватБанк заснований в 1992 році. За даними банку, його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3349%.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2015 року за розміром загальних активів (248,041 млрд гривень) банк є найбільшим серед 133 діючих у країні банків.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: