Україна хоче реструктуризувати євробонди Києва без згоди кредиторів

Середа, 11 листопада 2015, 19:52

Українська влада розраховує досягти угоди про реструктуризацію єврооблігацій Києва на 550 млн доларів без попередньої згоди комітету кредиторів.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" обізнане джерело в уряді.

Воно пояснило, що під час переговорів з комітетом кредиторів сторони були близькі до угоди, проте угода була заблокована одним з великих тримачів єврооблігацій.

Враховуючи, що інші учасники комітету загалом згодні з пропозиціями Києва, було вирішено звернутися до всіх тримачів євробондів столиці схвалити реструктуризацію без згоди спеціального комітету.

Реклама:

"Вже є відповідне рішення Київради, уряд його схвалює. Розпочато юридичну підготовку, тому пропозицію, швидше за все, буде зроблено впродовж тижня", - повідомило джерело.

За його словами, Київ уже визначився з організатором угоди.

Ім'я організатора співрозмовник агентства не уточнив.

Раніше повідомлялося, спеціальний комітет тримачів єврооблігацій Києва відхилив умови реструктуризації єврооблігацій столиці на 550 млн доларів, що передбачають обмін їх на суверенні єврооблігації з відстроченням погашення на чотири роки, зниженням ставки до 7,75% річних і заміну 25% основної суми боргу державними деривативами України.

Умови, зокрема, припускають обмін єврооблігацій столиці з погашенням в 2015 і 2016 рр. на загальну номінальну суму 550 млн доларів на єврооблігації України з погашенням в 2019 і 2020 рр. на 412, 5 млн доларів.

Нараховані за облігаціями відсотки будуть капіталізовані і додані до основної суми нових облігацій.

Єврооблігації Києва включені в периметр боргової операції, передбаченої програмою розширеного фінансування EFF Міжнародного валютного фонду.

Київрада схвалила реструктуризацію муніципальних єврооблігацій, випущених в 2005 і 2011 рр. у березні 2015 року, а рішенням від 8 жовтня ввела з 6 листопада 2015 року тимчасовий мораторій на виплати за єврооблігаціями столиці.

Нині в обігу є єврооблігації Києва на 250 млн доларів з терміном обігу до 6 листопада 2015 року і ставкою 8% річних і на 300 млн доларів з терміном обігу до 11 липня 2016 року і ставкою 9,375% річних.

Тримачам єврооблігацій у Києві буде запропоновано обміняти єврооблігації міста на суверенні єврооблігації на умовах, ідентичних умовам реструктуризованих суверенних єврооблігацій, за винятком більшої суми списання боргу - 25% (порівняно з 20% списаного боргу за реструктуризованими суверенними єврооблігаціями).

Тримачі 13 з 14 випусків суверенних і гарантованих державою єврооблігацій на загальну суму 14,36 млрд доларів і 0,6 млрд євро підтримали їхню реструктуризацію 14 жовтня цього року.

Згоди не було отримано лише за "російськими" євробондами на 3 млрд доларів, термін погашення яких настає наприкінці грудня 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: