Україна продовжує імпорт електроенергії з РФ, попри обіцянку Демчишина

Середа, 11 листопада 2015, 16:02

Україна в середу продовжує отримувати електроенергію з РФ потужністю близько 800 МВт.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НЕК "Укренерго".

"Сьогодні ми продовжуємо отримувати з РФ близько 800 МВт, щоб компенсувати нестачу потужності через відключення третього блока Рівненської АЕС", - повідомили в прес-службі.

"Роботи, необхідні для підключення цього блока, тривають згідно із затвердженим графіком, навіть із деяким його випередженням. Запланована дата завершення робіт - 12 листопада", - зазначили в "Укренерго".

Реклама:

Як повідомлялося, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що Україна має намір припинити імпортувати електроенергію з Росії з 11 листопада.

Нагадаємо, Україна в листопаді відновила імпорт електроенергії з Російської Федерації.

Україна почала імпорт електроенергії з Росії у зв'язку з дефіцитом власного ресурсу, проте закупівля здійснюється з певними перервами.

Зокрема, в червні-липні закупівля електроенергії в РФ не здійснювалася. На початку серпня імпорт електроенергії з Росії відновився, але до кінця місяця його було знову припинено.

Потім, 7 вересня Україна відновила імпорт, але лише в обсязі не більш як 100 млн кВт/год, що виявилося втричі менше за серпневий імпорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: