"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС зняв санкції з компонентів російського ракетного палива

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 18:32

Влада Євросоюзу дозволила обмежені поставки в Росію таких компонентів ракетного палива, як гідразин, гептил і монометілгідразін, які були раніше заборонені до ввезення в РФ через санкції.

Про це йдеться в рішенні Ради ЄС, передає РБК.

У рішенні Ради ЄС наголошується, що раніше введені обмежувальні заходи не повинні чинити негативного впливу на реалізацію космічних програм Євросоюзу або країн, що входять до нього.

У зв'язку з цим до "чорного списку" забороненої до постачання в Росію продукції була внесена правка, яка дозволяла поставки компонентів ракетного палива в обсягах, необхідних для заправки ракет-носіїв і супутників, запуск яких здійснюється в європейських інтересах.

Реклама:

Наприклад, обсяги дозволеного до поставки гідразину повинні розраховуватися відповідно до запланованої кількості таких запусків і не можуть перевищувати 800 кілограмів на кожен запуск.

Гідразин і його похідні використовуються як компоненти палива для важких ракет-носіїв "Протон", що використовуються для виведення на орбіту як російських, так і комерційних іноземних супутників.

У 2015 році ракети "Протон-М" вивели на орбіту два супутники оператора зв'язку Inmarsat, що базується в Британії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!