Екс-керівник "Укрзалізниці" хоче відсудити заарештовані мільйони

Четвер, 8 жовтня 2015, 20:15

Адвокат першого заступника гендиректора "Укрзалізниці" Максима Бланка подав клопотання до суду з проханням повернути клієнту 7 млн гривень і близько півмільйона доларів, заарештованих після обшуків в його службовому кабінеті та за місцем проживання.

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 28 вересня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Перша інстанція".

Адвокат екс-керівника "Укрзалізниці" Бланка подав клопотання до суду про зняття арешту 4 вересня 2015.

Як відомо, Генпрокуратура веде розслідування про заволодіння держкоштами топ-менеджментом "Укрзалізниці".

Реклама:

"Справа була відкрита 18 вересня 2014. Колишнє керівництво залізниці підозрюють у тому, що в 2013-2014 роках у змові з іншими особами вони незаконно заволоділи великою сумою з держбюджету", - пише видання.

Арешт був накладений за клопотанням Головного слідчого управління СБУна гроші, знайдені в службовому кабінеті та в будинку у Бланка.

Під час обшуків оперативники виявили там значні суми: 17,2 тис. доларів і 1500 євро (у кабінеті), а за місцем проживання Бланка - 7,13 млн гривень і 430,88 тис. доларів.

Захисник послався на те, що у застосуванні цього заходу відпала необхідність. Прокурори запевняли суд, що арешт все ще актуальний.

Як сказано в матеріалах слідства, Бланк, який з квітня 2014 обіймає посаду першого заступника директора "Укрзалізниці", не зміг надати слідству "повної і достовірної інформації" про походження вилучених під час обшуків засобів.

Рік тому слідчий суддя Шевченківського суду, розглядаючи питання про арешт багатомільйонних сум врахував, що пояснення Бланка "мали суперечливий характер, зокрема, суперечили тим поясненням, які він надавав у ході обшуків".

Зокрема, коли представники правоохоронних органів знайшли гроші, він пояснював, що вони отримані від продажу корпоративних прав, надання позик і т.д., але належного доказу не надав.

Тоді ж Шевченківський суд прийшов до висновку, що пояснення Бланка не відповідають також інформації в декларації чиновника про його майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2013 взагалі не відповідає тому.

З цієї причини у вересні 2015-го року суддя Печерського суду, який розглянув клопотання про зняття арешту, прийшов до висновку, що в матеріалах, долучених до клопотання про арешт майна, міститься достатньо даних про необхідність арешту отриманих коштів.

Адвокатам Бланка було відмовлено.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року, в інтерв'ю телеканалам глава СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що Служба безпеки спільно з Генпрокуратурою провели 19 обшуків в "Укрзалізниці" та вилучили понад 7 млн грн і 1 млн готівкою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!