"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абромавичус розповів, кому продадуть найбільші українські держкомпанії

Четвер, 8 жовтня 2015, 12:05 -

Найбільші державні компанії, що ввійшли в список приватизації об'єктів держвласності, мають бути продані іноземним стратегічним інвесторам.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус на бізнес-форумі в Києві, передає УНІАН.

"Повністю впевнений, що потрібно більшість підприємств, які не є стратегічними, віддати в приватні руки. Обов'язково найбільші з нестратегічних - стратегічним інвесторам з-за кордону, щоб створювали робочі місця і залучали інвестиції", - сказав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів дозволив залучати радників до процедури приватизації низки ключових об'єктів державної власності, включаючи Одеський припортовий завод, підприємство "Сумихімпром", а також держхолдинг "Центренерго".

Реклама:

Кабмін спільно з Фондом держмайна неодноразово виступали за залучення радників до приватизації найбільш важливих держактивів, оскільки тільки так можна уникнути корупції в тендерах.

При цьому в Кабміні погодилися з тим, що залучення радників подовжить процес приватизації і найімовірніше не дозволить досягти закладеної в держбюджеті на 2015 рік мети отримати близько 17 мільярдів гривень доходів від продажу держактивів.

Раніше Абромавичус заявляв, що велика приватизація в Україні почнеться не раніше 2016 року і чекати її початку в 2015 році "вкрай оптимістично".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: