Американські компанії тримають в офшорах понад 2,1 трильйона

Вівторок, 6 жовтня 2015, 15:28

П'ятсот найбільших американських корпорацій тримають в офшорах більш як 2,1 трлн доларів прибутків.

Про це у вівторок повідомляє Reuters із посиланням на результати дослідження двох американських неурядових організацій - Center for Tax Justice та U.S. Public Interest Research Group Education Fond.

"П'ятсот провідних американських компаній зберігають в офшорах більш як 2,1 трлн дол прибутків, аби не платити податки. У разі повернення цих коштів до США корпораціям довелося б сплатити 620 млрд дол податків", - йдеться у повідомленні.

Дослідження також виявило, що майже три чверті з зазначених американських компаній мають дочірні фірми в офшорних зонах на Бермудських островах, в Ірландії, Люксембургу та Нідерландах.

Реклама:

Зокрема, найбільшу суму на закордонних рахунках має корпорація Apple - понад 181 млрд дол. За нею іде конгломерат General Electric з 119 млрд "офшорних" доларів, а також фірма Microsoft, яка тримає на закордонних рахунках 108,3 млрд дол.  

Американські корпорації користуються такою схемою, адже "за кордоном вони платять лише 6% податкових відрахувань, тоді як у США їм слід платити 35%" .

Проведене дослідження спиралося на документи, які підприємства подавали до американського відомства з біржового нагляду (SEC). 

Укрінформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!