"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Украгролізингу" виявили порушень на 14 мільйонів гривень

Вівторок, 6 жовтня 2015, 10:44

Під час проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ПАТ "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг" фахівці Держфінінспекції виявили фінансові порушення, що призвели до втрат, на загальну суму понад 14 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні Держфінінспекції.

Як з’ясували державні фінансові інспектори, через те, що в договорах фінансового лізингу не було передбачено сплати лізингоодержувачами попереднього платежу в розмірі 10% вартості предмета лізингу, компанія недоотримала понад 5 млн гривень.

"Також усупереч договорам фінансового лізингу та Положенню про надання лізингових послуг, затвердженому наказом компанії, лізингоодержувачі не сплачували одноразової комісії за поставку техніки в розмірі 7% від невідшкодованої вартості предмета лізингу, через що компанія недоотримала коштів на суму 7,8 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того через непроведення претензійно-позовної роботи щодо стягнення з лізингоодержувачів штрафу за неукладення договорів страхування предмета лізингу розміром 4% від невідшкодованої вартості предмета лізингу Компанія недоотримала 0,8 млн гривень.

"Матеріали ревізії передані до правоохоронного органу й долучені до кримінального провадження", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!