"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аваков намагається "забрати"спецдозволи, що належали "Голден Деррік"

Понеділок, 5 жовтня 2015, 20:45

Спеціальні дозволи на надрокористування на 8 нафтогазоносних ділянках в Полтавській області можуть віддати ТОВ "Ангро Інвест" в обхід аукціону.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби геології та надр.

Згідно із повідомленням, йдеться про родовища, що раніше належали ТОВ "Голден Деррік" і знаходяться на найбільш перспективному горизонті Дніпровсько-Донецької западини.

ТОВ "Ангро Інвест" може отримати спецдозволи в обхід аукціону, скориставшись тим, що вона орендувала у державної НАК "Надра України" майно непрацюючих свердловин, розташованих на цих ділянках.

Реклама:

Як зазначається, ТОВ "Ангро Інвест" уже отримало погодження від Міністерства екології та природних ресурсів України на геологічне вивчення з подальшою промисловою розробкою родовищ. Формальною підставою для отримання погодження у даному разі є наявність так званого цілісно-майнового комплексу на території ділянок - це дає можливість отримати спецдозвіл у порядку поза аукціоном.

"Держгеонадра виступає за цивілізований розвиток галузі та передачу надр у користування за прозорими процедурами і в умовах здорової конкуренції. Водночас дії  ТОВ "Ангро Інвест" нагадують непрозорі схеми, що практикувалися раніше, коли через прогалини в законодавстві підприємство могло отримати дозволи на надрокористування в обхід аукціону", - зазначив т.в.о. голови Держгеонадра Микола Бояркін.

"За наявності усіх трьох погоджень Держгеонадра зобов’язана буде видати спецдозволи на користування надрами. Ми не матимемо реальних важелів впливу, щоб зупинити цей процес, тому, у разі надходження в нашу службу пакету документів від "Ангро Інвест", ми звернемося в правоохоронні органи для перевірки законності, доцільності та обґрунтованості заявки на користування надрами", - підкреслив Бояркін.

Крім того, раніше засновником даного ТОВ значився Олександр Павлюченко, (засновник ТОВ "Центральна нафто газотранспортна компанія"- ред), який переписав ТОВ "Ангро Інвест" на Ткачова.За даними "УП", на сьогодні головним засновником ТОВ "Ангро Інвест" є Ткачов Віталій.

Павлюченко, у свою чергу, є помічником народного депутата від "Народного Фронту" Ігоря Котвіцького.

Нагадаємо, раніше у своєму блозі на "УП" нардеп Сергій Лещенко написав, що депутат від "Народного фронту" і бізнес-партнер міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Котвіцький незаконно вивів з України понад 40 млн доларів.

Як відомо, ЗМІ пов'язують "Голден Деррік" із екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким, що перебуває у розшуку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: