"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З 6 жовтня відкриють вільний доступ до реєстру власників земельних ділянок

Понеділок, 5 жовтня 2015, 18:34

Держгеокадастр у рамках реформування системи земельних відносин з 6 жовтня відкриває в Інтернеті вільний доступ до реєстру власників земельних ділянок, а також запускає онлайн-послугу замовлення виписки про нормативно-грошову оцінку землі.

Про це на прес-конференції у понеділок повідомив очільник відомства Максим Мартинюк, пише "УНІАН".

"До сьогоднішнього дня можна було отримати інформацію тільки про площу земельної ділянки та її цільове призначення. Із завтрашнього дня можна буде отримати інформацію про власника земельної ділянки", - сказав Мартинюк.

За словами очільника Держгеокадастру, інформація про власників земельних ділянок надається, спираючись на дані бази Державного реєстру майнових прав, тому у відкритому доступі також буде інформація про те, передано ділянку в оренду чи ні.

Реклама:

При цьому Мартинюк зазначив, що на сьогодні до реєстру внесено трохи більше 60% усіх земельних ділянок Україна.

"Ступінь наповненості кадастру становить більше 60% площі території України, а його наповнення відбувається в міру того, як формуються земельні ділянки", - сказав він, зазначивши, що ті ділянки, з якими останнім часом не проводилося ніяких операцій з передачі прав власності, не внесені до кадастру.

Також Мартинюк повідомив, що відомство запровадило онлайн-послугу замовлення виписки про нормативно-грошову оцінку землі.

Отримати таку виписку громадянин України зможе із завтрашнього дня, оформивши відповідний запит на сайті відомства.

При цьому, згідно з чинним законодавством, такий документ надається виключно у паперовому вигляді, тому отримати виписку заявник може в одному з 660 центрів надання адміністративних послуг через 3 дні після реєстрації запиту на сайті.

"Термін надання виписки - три робочих дні ... Ми гарантуємо, що людина за цей термін її отримає, а якщо не отримає, то винний у цьому працівник нестиме відповідальність, аж до звільнення", - пообіцяв Мартинюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: