В Міноборони виявили розкрадання нерухомості на 90 мільйонів

Понеділок, 5 жовтня 2015, 15:17

В результаті перевірки в держконцерні "Військторгсервіс", що належить Міністерству оборони, виявлено факт незаконної передачі нерухомості на загальну суму 90 млн гривень.

Відповідні дані були оприлюднені на брифінгу генерального директора концерну Анатолія Здира, передає ЛІГА.net.

"На виконання рішення міністра оборони України концерн "Військторгсервіс" в тісній взаємодії з прокуратурою та фондом держмайна проводить роботу щодо повернення об'єктів з незаконною власністю, в якій зараз вони знаходяться. У концерні виявлений 161 такий об'єкт", - сказав керівник підприємства.

Здир додав, що ця цифра становить 10% усього нерухомого майна, що перебуває на балансі концерну по всій території України.

Реклама:

"Воно або незаконно відчужено, або передано в оренду", - додав гендиректор концерну.

Здир підкреслив, що в зазначені ним 10% майна увійшли об'єкти, найбільш привабливі з погляду комерції: банно-пральні комплекси, ательє, магазини та склади.

Він додав, що в результаті таких незаконних дій у розпорядженні концерну залишилося неліквідне майно, яке неможливо використовувати у господарській діяльності.

"В основному незаконна реалізація об'єктів проводилася в період знищення всіх Збройних Сил України - з 2006 по 2013 рік, за фактом чого правоохоронними органами було відкрито кримінальне провадження, яке станом на сьогодні перебуває в стадії досудового розслідування", - додав гендиректор "Військторгсервісу".

Здир також додав, що станом на сьогодні з 161 об'єкта у власність Міноборони повернуто 101 об'єкт.

"Військторгсервіс" - військовий концерн Міноборони, який спеціалізується на виробництві речового майна, роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, послуги у сфері громадського харчування, готельних послугах, послугах прання, оздоровчих та реабілітаційних послугах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: