Норвезький холдинг Telenor хоче продати свою частку в Vimpelcom

Понеділок, 5 жовтня 2015, 09:50

Норвезький телекомунікаційний холдинг Telenor має намір позбутися від усіх 33% акцій компанії Vimpelcom Ltd - материнської компанії російського ВАТ "Вимпелком" - і сконцентруватися на своїй основній діяльності.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пише Прайм.

"Актив Vimpelcom, де Telenor володіє лише часткою меншості без можливості повністю контролювати компанію, викликав труднощі. На основі стратегічного огляду радою (директорів) і гендиректорів, а також після уважного розгляду питання, Telenor Group прийняла рішення позбутися акцій VimpelCom Ltd", - наводяться в релізі слова голови ради директорів Telenor Свейн Аасер.

"Ми зберегли зростання за рахунок стійких результатів від наших контрольованих операцій, і ми продовжимо фокусуватися на створенні збільшення капіталізації в ході основної діяльності", - наводяться в релізі слова генерального директора групи Сігвей Брекке.

Реклама:

Мета компанії полягає в отриманні прибуткового зростання в телекомунікаційному бізнесі, зазначив глава компанії.

Telenor інвестувала в Vimpelcom 15 млрд норвезьких крон (близько 1,77 мільярда доларів при розрахунку курсу 8,4579 крони за один долар), отримавши близько 20 млрд крон (2,37 мільярда доларів) в дивідендах.

В даний час ринкова вартість акцій Vimpelcom Ltd становить близько 20 мільярдів крон або 8% від ринкової капіталізації Telenor.

Компанія відзначає, що вартість Vimpelcom в третьому кварталі знизилася до 4,11 долара за акцію проти балансової вартості в 5,64 долара на акцію.

Компанія розгляне всі варіанти дивестицій акцій Vimpelcom Ltd і буде прагнути знайти найбільш вигідне рішення для Telenor і її акціонерів.

Процес займе якийсь час, наголошується в релізі. При цьому норвезький холдинг ще не встановив термінів позбавлення від активів.

У результаті сьогоднішнього повідомлення Telenor переведе привілейовані акції Vimpelcom Ltd в звичайні акції.

Норвезький холдинг Telenor працює на ринках телекомунікаційних послуг Скандинавії, Центральної та Східної Європи, Азії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: