Гонтарева каже, що не заганяє банки на валютні аукціони

Неділя, 4 жовтня 2015, 10:09

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева називає "дурницями" інформацію про те, що банки мало не силою заганяють на валютні аукціони Нацбанку.

"Яка дурниця! У нас днями заявок було на 42,6 млн, а купили ми 20 млн, і курс при цьому продовжував падати. Це схоже на те, що ми когось кудись заганяємо? Навпаки, виходить, ми відганяємо", - заявила Гонтарева в інтерв'ю DT.UA.

Вона зазначила, що НБУ купує валюту за ринковою ціною та його завдання - не розгойдувати ринок.

"Всі дуже добре знають про коридор 21-23, але насправді ми ніколи ніяких коридорів не оголошуємо і не будемо оголошувати", - сказала Гонтарева.

Реклама:

"Ми готові ринку продати по 23, якщо йому треба, і купити у нього по 21 в будь-якій кількості, поки нам дозволятимуть наші монетарні показники. А вони, повірте, будуть дозволяти, ми дуже багато можемо купити", - додала вона.

За словами голови НБУ, "нібито виходить 10-відсотковий коридор, але від цього ми й намагаємося піти щоденними аукціонами".

"Ми не хочемо мати будь-які коридори, ми хочемо купувати валюту й цього не приховуємо. Ми хочемо, купуючи валюту, не розгойдувати ринку. Чому ми вийшли з аукціонами саме у вересні? Тому що в нас є прогноз урожаю, що прийде від експорту зерна, що піде по кукурудзі, по соняшнику, - ми добре бачимо додаткові джерела", - розповіла Гонтарева.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!