Меркель упевнена, що Volkswagen подолає кризу

Субота, 31 жовтня 2015, 14:34

Канцлер ФРН Ангела Меркель переконана в тому, що концерн Volkswagen подолає кризу, викликану "дизельним" скандалом, і виправить ситуацію, що склалася в компанії.

Про це вона заявила у своєму щотижневому відеоподкасті, який був опублікований на сайті уряду ФРН, передає ТАСС.

"Я не думаю, що знак якості "Зроблено в Німеччині" постраждає від того, що сталося з Volkswagen", - сказала Меркель. "Багато чого зараз залежатиме від дій концерну", - підкреслила канцлер.

"Якщо обставини будуть прояснені на основі принципу прозорості, то це вдасться подолати", - переконана вона. Компанія, за її словами, повинна зробити все, "щоб таке більше не повторилося". "Я думаю, що Volkswagen докладає всіх сил для цього", - додала Меркель.

Реклама:

Volkswagen опинився в центрі скандалу після виявлення на автомобілях концерну програмного забезпечення, яке дозволяє обійти жорсткі екологічні норми США. Розслідування стосовно автогіганта розпочаті в ряді країн Європи і Азії.

Як було зазначено в прес-релізі Volkswagen, проблема фальсифікації даних екологічних тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах автомобілів зачіпає до 11 млн машин по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: