"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На ринок ЄС можуть вийти 5 українських молочних компаній

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 19:24

Перші п'ять українських молочних компаній до кінця року пройдуть всі дозвільні процедури і отримають доступ на європейський ринок.

Про це повідомив у ході прес-конференції міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, передає УНІАН.

"Є всі факти, що мінімум 5 компаній до кінця року зможуть пройти всі умови, які поставив Європейський Союз за якістю", - сказав Павленко.

За його словами, зараз йде перевірка попередньо заявлених десяти компаній на предмет відповідності технічним і технологічним вимогам Євросоюзу.

Реклама:

"Я наступного тижня їду до Брюсселя. Буде зустріч з єврокомісаром, в тому числі, і з приводу відкриття молочного ринку", - додав Павленко.

Як повідомлялося, Україна просить ЄС збільшити квоти на експорт і надати більше можливостей нашим виробникам для входження на європейський ринок.

Серед основних факторів, що стримують експорт української "молочки" до ЄС, експерти називають низьку якість сировини і високу ціну.

Відкриття нових напрямків поставок допоможе компенсувати втрату російського ринку збуту, куди здійснювалося 90% експорту молочної продукції.

Разом з тим, Мінагропрод рекомендує аграрним виробникам адаптувати виробництво відповідно до експортних квот, вже відкритих Євросоюзом, що дасть змогу збільшити поставки української продукції до цих країн.

Зокрема, аграрії не повністю використали цього року квоти на експорт до ЄС баранини, цукрових сиропів, соломи, пшеничної клейковини, крохмалю, грибів, цукрової кукурудзи, часнику та інших продуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: