"Українська залізниця" хоче запустити модель хабових перевезень

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 15:44

"Українська залізниця" планує запустити модель хабових перевезень залізничним транспортом.

Про це сказав в.о. голови правління новоствореної "Української залізниці" Олександр Завгородній журналістам у четвер, передає "ЛігаБізнесІнформ".

За його словами, в хаби будуть ходити міжрегіональні потяги (на відстань від 120 до 350 км), щоб підвозити туди пасажирів з регіональних великих станцій.

"Один такий потяг вміщує 650 пасажирів. Також з'являться електропотяги, які будуть ходити як приміські - за маршрутами на відстань до 100 км. Підвищиться комфорт на таких маршрутах, але і зросте ціна", - сказав Завгородній.

Реклама:

Він додав, що довгі відстані обслуговуватимуть швидкісні потяги та нічні потяги далекого прямування.

"Сьогодні швидкісний потяг "Інтерсіті" Дніпропетровськ-Київ здійснює п`ять зупинок на маршруті. Так не повинно бути. Швидкісний потяг повинен рухатися з точки А в точку Б без зупинок (на відстані понад 350 км)", - зазначив в.о. голови правління "Української залізниці".

Все це, за його словами, дозволить економити фінансові ресурси УЗ і прискорить рух потягів.

"Якщо ми хочемо отримувати якісну послугу, потрібно змінювати свій світогляд. Тоді буде змінюватися і залізниця. Не повинно бути по одному рейсу між Дніпропетровськом і Києвом або Одесою та Києвом. Повинна бути велика інтенсивність з інтервалами 3-4 години. Але це можна зробити тільки тоді, коли ми зрозуміємо, що займатися нічними потягами не потрібно", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: