Прибуток Samsung зріс вперше за сім кварталів

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 09:33

Корпорація Samsung Electronics зафіксувала перше зростання прибутку за останні сім кварталів.

Про це пише 3dnews.

Як повідомляється, в третьому кварталі 2015 року Samsung отримав операційний прибуток у розмірі 7,39 трлн корейських вон (близько 6,42 млрд доларів), що на 82% більше, ніж роком раніше. Цей фінансовий показник знижувався з третьої чверті 2013 року.

У липні-вересні нинішнього року чистий прибуток Samsung піднявся на 28% порівняно з торішньою і досягнув 5,3 трлн вон (4,6 млрд доларів), що менше 5,6 трлн вон, очікуваних аналітиками, які були опитані постачальником фінансової інформації FactSet.

Реклама:

Квартальна виручка корпорації зросла на 9% до 51,7 трлн вон (45,6 млрд доларів).

Зростання доходів Samsung сталося багато в чому завдяки успіхам в напівпровідниковій галузі.

Відповідний підрозділ компанії одержав в третьому кварталі операційний прибуток у рекордному розмірі 3,66 трлн вон (3,2 млрд доларів), що відповідає половині від сумарного операційного прибутку виробника.

Незважаючи на вихід флагманських смартфонів мобільний бізнес Samsung показав зниження операційного прибутку - з 2,76 трлн вон (2,4 млн доларів) у другому кварталі 2015 до 2,4 трлн вон (2,1 млрд доларів) три місяці поспіль через зменшення цін на Galaxy S6 і S6 Edge.

При цьому вендор стверджує, що продажі пристроїв Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+, Galaxy A і Galaxy J виросли істотно, збільшилися і постачання апаратів середнього рівня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!