Суд відібрав у Фірташа права на Бузький лиман

Четвер, 29 жовтня 2015, 19:48

Одеський апеляційний адміністративний суд відібрав у ТОВ "Морський спеціалізований порт "Ніка-Тера", підконтрольний відомому мільярдеру Дмитру Фірташу, 79 га землі вартістю 219 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області, пише "Укрінформ".

"За апеляційною скаргою прокуратури області Одеський апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Миколаївської міської ради про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення товариству в оренду земельної ділянки площею 79 га. Її вартість 219 млн.грн. і вона фактично є донною поверхнею Бузького лиману", - розповіли у прокуратурі.

Там наголошують, що міська рада не мала права ухвалювати таке рішення, оскільки лиман належить до водних об’єктів загальнодержавного значення.

Реклама:

Відповідно до вимог законодавства, розпорядження внутрішніми морськими водами належить до виключної компетенції Кабінету Міністрів України.

Миколаївський адміністративний суд, куди звернулася прокуратура, відмовив у задоволенні позову. Отож рішення було оскаржено у суді апеляційної інстанції. Він і скасував постанову суду першої інстанції та ухвалив нове рішення, задовольнивши вимоги прокурора у повному обсязі.

Морський порт "Ніка-Тера" підконтрольний структурам мільярдера Фірташа з 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: