Російську частку в Euronews заарештували у справі ЮКОСу - ЗМІ

Четвер, 29 жовтня 2015, 09:14

Серед активів, заарештованих за кордоном за позовами колишніх акціонерів ЮКОСу, виявилися 7,5% акцій французької Euronews SA, які належать Всеросійській державній телевізійній і радіомовній компанії, що управляє однойменним телеканалом.

Про це розповів РБК російський федеральний чиновник.

У прес-службі Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії підтвердили цю інформацію.

Накладений на акції російського держхолдингу арешт ніяк не вплинув на діяльність ні Euronews, ні ВДТРК, стверджує джерело, близьке до французького мовника.

Реклама:

Але партнер юридичної фірми King & Spalding Ілля Рачков зазначає, що арешт активів означає "як мінімум неможливість розпоряджатися цими акціями, тобто відчужувати їх, передавати право власності".

"Решта залежить від рішення суду: арешт може також означати заборону передавати акції в заставу, голосувати ними, одержувати по них дивіденди і так далі", - пояснює Рачков. Юрист уточнює, що арешт досить легко накласти, але його можна спробувати опротестувати.

Французька Euronews S.A. управляє однойменним телеканалом, який був запущений в 1993 році і зараз віщає цілодобово на 13 мовах, у тому числі і російською. Програми Euronews, за його власними даними, доступні 425 млн домогосподарств у 158 країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: