Кабмін спростив нарахування субсидій за комунальні послуги

Середа, 28 жовтня 2015, 19:53

У середу, 28 жовтня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив про рішення Кабміну, за яким запроваджується механізм зміни застосування соціальної норми споживання газу.

Про це він заявив на зустрічі з представниками пікетувальників під будинком уряду, передає прес-служба Кабміну.

"Встановлюється соціальна норма в розмірі 1200 кубометрів на весь опалювальний сезон (6 місяців). Це означає, що людина може сама визначати, скільки газу використовувати в рамках соціальної норми щомісяця протягом опалювального сезону", - сказав Яценюк.

Як наголошується, також було прийнято рішення, що у лютому 2016 року буде здійснено контроль реальних витрат населенням газу для опалення та оцінено необхідність збільшення соціальної норми у випадку холодної зими.

Реклама:

Крім того, глава уряду підписав постанову, якою спрощує перерахування субсидій за житлово-комунальні послуги на зимовий період. Воно буде здійснюватися в автоматичному режимі без подання повторних заявок.

Урядом також вносяться зміни до порядку перерахунку вартості опалення підприємств ЖКГ, який буде проводитися в щомісячному режимі в залежності від зовнішніх температур, а не раз на півроку, як було раніше.

"Прийнято також рішення, згідно з яким за результатами першого кварталу наступного року в залежності від ціни імпортованого газу та курсу національної валюти буде здійснено коригування ринкової ціни природного газу", - повідомляє прес-служба.

Яценюк також наголосив, що в парламенті вже знаходяться два законопроекти - про прозорість нарахування тарифів і про НКРЕКП, який передбачає незалежність цього органу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: