"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європарламент розглядає скасування роумінгу в ЄС

Вівторок, 27 жовтня 2015, 12:02

У вівторок в Європарламенті затвердять скасування плати за роумінг в мобільних мережах країн Євросоюзу.

Депутати Європарламенту мають проголосувати за зміни до законодавства у сфері телекомунікацій всередині Євросоюзу, які передбачають відміну плати за роумінг, а також встановлення так званого мережевого нейтралітету, повідомляє ВВС.

Повідомляється, що депутати Європейського парламенту розглядають нові правила роботи телекомунікаційних компаній всередині ЄС.

"Ідея скасування плати за роумінг має значну підтримку серед європарламентарів, тому вірогідність того, що вона не буде скасована дуже низька", – йдеться у повідомленні.

Реклама:

Окрім того, як йдеться у повідомленні видання, нові правила матимуть значний вплив не тільки на мобільний роумінг, але і на правила управління інтернет-трафіком.

Змінами до законодавства передбачено запровадження принципу "мережевого нейтралітету", що має на меті скасування будь-яких обмежень щодо інтернет-трафіку не залежно від його змісту.

Нагадаємо, 2 жовтня Рада Європейського союзу затвердила нові правила, згідно з якими до середини 2017 року буде скасована плата за роумінг в межах Євросоюзу для клієнтів операторів мобільного зв'язку країн ЄС.

Переговори про скасування всіх роумінгових тарифів при подорожах між країнами ЄС тривали протягом декількох років . На першому етапі тарифи кілька разів поспіль знижувалися, про що Європравда повідомляла у вигляді інфографіки.

Європйеська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!